Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров 11-ти в "Гран при" на Германия

Петър Петров завърши 11-ти в "Гран при на Германия"
Снимка: БГНЕС

Петър Петров завърши на 11-то място в "Гран при на Германия" от световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Българският пилот от заводския тим на "Кавазаки" добави 18 точки към своя актив, но загуби четвъртото си място в генералното класиране за сметка на Беноа Патюрел от Франция с "Ямаха" и Александър Тонков от Русия също с "Ямаха".

Петров направи две много силни състезания, след като в съботния квалификационен манш остана извън челната десетка и съответно далеч от вътрешната страна на първия завой за старта. Карайки на обезболяващи заради травма в ръката, той беше 13-ти в първия манш с време 35:31.383 минути, а във втория беше затворен от голяма част от пилотите и караше извън челните 20 дълго време. В крайна сметка обаче Петров изпревари редица свои съперници, включително Тонков и финишира на 11-та позиция с време 35:31.387 минути.

Победител в "Гран при на Германия" стана Джефри Херлингс от Холандия с "КТМ", който спечели крайната победа след жестока битка с Джереми Зеевер от Швейцария със "Сузуки". Двамата са лидери в шампионата при аванс от 80 точки в полза на безгрешния до момента Херлингс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна