Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Зеленогорски: Няма да има предсрочни избори

Очаквано е АБВ и БСП да търсят единение, коментира депутатът

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС
След конгреса на БСП в неделя е нормално да има преструктуриране вляво. За мен беше очаквана стъпка, че ще търси единение между БСП и АБВ, но очаквах, че това ще стане в по-дългосрочен период от време. Така съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира оттеглянето на АБВ от управлението:

Предстоят президентски избори и от тази гледна точка е логично за АБВ да напусне едно правителство, което очевидно има дясноцентристки патриотичен отпечатък, за да могат да търсят възможност да издигнат единна кандидат-президентска двойка и да търсят предсрочни избори за връщане на лявоцентристко правителство.

Чувствахме се некомфортно в управлението с лява партия, призна Зеленогорски и посочи, че сега ще могат по-сериозно да формулират социалната си политика.

Вече отиваме към едно изчистване – дясноцентристко патриотично правителство и лявоцентристка опозиция, която иска да стигне до предсрочни избори и да се върне във властта, заяви Найден Зеленогорски.

Той посочи, че по отношение на Изборния кодекс може да се стигне до "златното сечение", след вчерашните разговори между Патриотичния фронт, Реформаторския блок и ГЕРБ.

Изборният кодекс трябва да бъде поправен. Всичко е технология, свързано с ветото. Продължаваме консултациите и надявам се до ветото вече мнозинството да има изчистени текстове за промени в Изборния кодекс, които да станат факт, каза Зеленогорски.

Той беше категоричен, че предсрочни избори няма да има:

Ние няма да бъдем хората, които ще поднесат на левицата властта на тепсия.

Цялото интервю с Найден Зеленогорски можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна