Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Божинов вдигна купата на Сърбия с "Партизан"

Валери Божинов
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Партизан" (Белград), където играе българският нападател Валери Божинов, спечели купата на Сърбия по футбол. На финала, игран пред около пет хиляди зрители на стадион "Металац", "черно-белите" победиха с 2:0 срещу "Явор" (Иваница).

Божинов започна като титуляр за победителите, но беше заменен в 71-вата минута. Вторият българин в състава от Белград - Иван Бандаловски, остана сред резервите и не се появи на терена. Това е първи трофей в кариерата на 30-годишния Валери Божинов.

В 35-ата минута Марко Йованович с глава даде аванс за "Партизан" след центриране от корнер. Малко преди да бъде заменен Божинов пропусна да накаже с гол грешка в защитата на "Явор". Двубоят ще бъде запомнен и с инцидента в началото на втората част, когато запалянковци на "Партизан" удариха с факла един от съдиите. След това мачът беше прекъснат за около десет минути.

В даденото продължение на срещата Душан Влаович оформи крайното 2:0 в полза на победителите. Един път и гредата помогна на столичани да запазят вратата си без гол.

"Партизан" спечели купата на страната за 13-и път в историята си. Триумфът е първи за "гробарите" след 2011 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна