Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Атанасова: Надявам се гласуването за Томислав Дончев да бъде надпартийно

От ГЕРБ, надявам се и колегите във формата на управляващата коалиция, безапелационно ще подкрепим Томислав Дончев като доказан професионалист, защото стоим зад това правителство, каза пред "Хоризонт" Десислава Атанасова, заместник-председател на комисията по правни въпроси и изрази надежда и останалите парламентарни групи да гласуват, загърбвайки тяснопартийните си интереси.

Ясни са и банката с кадри, и скамейката на БСП, заяви Атанасова по повод некоректните по думите й коментари от страна на БСП и на Реформаторския блок, че изборът на Дончев показва къса кадрова скамейка на ГЕРБ. Според Атанасова, коментарите на РБ не си заслужават дори отношение от страна на ГЕРБ.

Гласуването безспорно ще е тест за управляващото мнозинство, но Дончев е безспорен експерт и има уважението на колеги от различни парламентарни групи, подчерта Десислава Атанасова.

Още при създаването на правителството си давахме сметка, че за ГЕРБ ще е много трудно да балансира между подкрепящите го партии, допълни тя и прогнозира, че атаките към кабинета ще се засилват с наближаването на президентските избори, но на хората ще им стане ясно, че голяма част от партиите поставят своя интерес над държавния.

В аналогия с оттеглянето от властта на първия кабинет „Борисов“, Атанасова заяви:

Ако сега има някакъв опит за дестабилизация на държавата, не бива да се ползват улични протести, договорени незнайно къде. На фона на всичко, което се случва в Европа, ние трябва да останем със стабилно правителство и стабилно мнозинство.

На въпрос дали тя лично би гласувала срещу ветото на президента, Атанасова отговори, че това няма да бъде индивидуално решение, а на парламентарните групи, но добави, че нейният глас ще бъде в полза на правата на българските граждани да гласуват там, където живеят.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени