Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Величкова: Фондът за лечение на деца работи на забавени обороти

Снимка: cfld-bg.com

Фондът за лечение на деца промени процедурите за взимане на решения и нито родителите, нито ние в Обществения съвет сме запознати как се случва лечението на част от децата в момента. Това обяви в предаването "Преди всички" Красимира Величкова от Българския дарителски форум, член на Обществения съвет на фонда.

Има сигнали от родители, че като подават заявленията си, те не получават входящи номера, а това означава, че официално не тече срок за разглеждане на документите, обясни още Величкова:

В момента има деца, чиито случаи не са разгледани, а можеха да бъдат разгледани още на 20 април (датата на показните арести в сградата на фонда - бел. ред.) Така че, ако следваме метафората с часовника, той изостава поне с 40 минути.

Общественият съвет разгледа най-спешните деца с близки дати за прием в български или чужди лечебни заведения.

Част от 40-те деца, оставени на изчакване, вече влизат в групата "спешни“, защото има деца с насрочени за началото на юни операции, а междувременно кандидатстват и нови, алармира още Величкова.

Отвъд безумната акция, която наруши работата на Фонда, за нас по-същественото е, че това, което се случва във Фонда, на практика може да се случи във всяка институция, срещу всеки един гражданин, заяви тя.

Още за работата на Фонда след промените - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна