Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срокът на Националния ученически конкурс „За да няма жертви на пътя“ ще бъде удължен

Снимка: БГНЕС

Срокът на Националния ученически конкурс „За да няма жертви на пътя“, който трябваше да изтече днес, ще бъде удължен. Това обещаха организаторите в отговор на големия интерес на децата. 
Конкурсът бе организиран в памет на 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, които бяха убити миналата година край Лесидрен от шофьор, участвал в нерегламентирана гонка.
Участниците пишат есета с предложения, най-добрите от които ще бъдат представени на отговорните институции, каза директорът на Средно общообразователно училище "Васил Левски" в град Троян Розалина Русенова:
Има много интересни препоръки, което означава, че наистина децата се вълнуват от това, как можем да намалим жертвите при инциденти. Например шофьорските книжки да не се дават на лица, навършили 18 години, а на 21 години. Шофьорите да бъдат изпитвани на определен период за правилата за движение, за да си ги припомнят постоянно. Хареса ми финала на едно от есетата, в което авторът пише - "защото аз искам не само да нося отговорност за света около мен, но и да имам правото на избор. Искам да имам правото на живот".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна