Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Паргов: Поведението на АБВ ще е тест за обединение вляво

Неприемливо е авторитарното налагане на кандидат за президент, смята лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов
Снимка: БГНЕС

Присъствието на представител на БСП на конгреса на АБВ, от една страна, е уважена покана, от друга – отбелязване на положителния факт, че партията напусна правителството. Това каза в предаването "12+3" Калоян Паргов – председател на градската организация на БСП. В неделя той присъства на конгреса на АБВ.

По думите му бившият президент и настоящ председател на АБВ Георги Първанов има амбицията да вземе активно и водещо участие в предстоящите президентски избори.

Профилът на следващия президент не бива да се налага авторитарно и едностранно. Нещо, което звучи притеснително след вчерашния конгрес на АБВ. По-скоро трябва да се търси онази надпартийна фигура, която да обединява, да е равно отдалечена и да е изпълнена със съдържание, категоричен е Паргов.

Той каза, че през следващите месеци внимателно ще наблюдават поведението на депутатите на АБВ:

Тест за обединение вляво ще бъде поведението на парламентарната група на АБВ от тук нататък.  Защото в това ще разчетем сигналите дали това излизане не беше едно показно излизане, а в същото време да продължат по стария начин, както го правят колегите от Реформаторския блок.

Цялото интервю с Калоян Паргов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна