Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеки Малунски в ролята на „професионален” пътешественик и любител фотограф

БНР Новини

Първата самостоятелна изложба на запаления фотограф-любител и „професионален” пътешественик Зеки Малунски ще бъде открита на 20 май от 18 часа в зала „България“, галерия „България“ – партер фоайе. Това бе поводът да го поканим в „Третият в студиото”. И за да спазим името на рубриката с него в студиото бе и друг фотограф-любител Красимира Пастирова, с която гостът ни често обикаля по света. Двамата разказаха за пътешествията си и за страстта да улавят красиви или значими моменти с камерите си.

Най-скорошното приключение на Зеки Малунски е една обиколка на Аржентина.
Посещава градовете Салта, Кордоба и Буенос Айрес, прави тур през Андите до Качи и Кафаяте и трипове до долините Каламучита и Трасласиера.
Гледките и атмосферата от това пътешествие може да се видят в изложбата под надслов „Аржентина. Цветове...”.
Красимира Пастирова, Александър Райчев и Зеки Малунски (отляво надясно)
Зеки Малунски нарича себе си „професионален” пътешественик. Обиколил е 50 държави и над 250 градове в света. Свидетел е и на разрушителното земетресение в Япония през 2011 година. Споделя, че никога няма да забрави ужаса, който е изпитал, но въпреки това не се отказва да пътешества по света и да обикаля екзотични места. Мечтата му е да успее да посети всичките столици на света.
В предаването той разказа за вълнуващото си посещение на границата между Южна и Северна Корея, а Краси Пастирова сподели за преживяванията им в съвместния им полет с малка Чесна над русенския регион. От този полет се ражда пътеписът „От Русе с любов или разходка в облаците”, с който двамата печелят конкурса „Пътепис на месеца” на Нешънъл Джеографик България. Всъщност Зеки Малунски има общо четири наградени пътеписа от авторитетното списание – „Сингапур – един завършен, модерен и екзотичен град държава”, „До Сеул и границата между Северна и Южна Корея” и „Три дни, три острова – Малта”.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна