Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Египет ще ръководи комисията за изчезването на самолета на "Иджипт Еър"

| обновено на 19.05.16 в 20:04
Шериф Исмаил
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египет ще оглави официалната комисия за разследване на изчезването на самолета на пътувал от Кайро за Париж,  съобщи началникът на египетското управление за разследване на въздушни произшествия Айман ал-Мокадем.
 
В комисията  ще участва и Франция, която е производител на самолета "Еърбъс А320" и страната с втория по големина брой хора, пътували с полета.

Великобритания изпраща военен кораб и самолет, които да се включат в издирването на изчезналия самолет.

Египетският премиер Шериф Исмаил изрази съболезнования на близките на пътниците и екипа на самолета на "Иджипт Еър". Той обясни, че засега единствено има яснота за района, където самолетът е паднал.

Всичко, което можем да кажем, е, че връзката със самолета е прекъснала в определен район и издирвателната операция в концентрирана там. Военните изпратиха самолет и кораби, които скоро ще пристигнат. Сътрудничим си с гръцките власти и гръцки самолети в момента претърсват района, заяви Шериф Исмаил на международното летище в Кайро.

Египетският министър на авиацията Шариф Фатхи обяви, че засега е твърде рано да се изключи, която и да било хипотеза за изчезването на самолета на "Иджипт Еър". Той все пак призна, че самолетът е по-вероятно да е бил свален заради терористична атака, отколкото в резултат на технически проблем. Засега няма информация и за намерени останки от машината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна