Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Софийски музикални седмици" за 47-и път

Снимка: архив

По традиция и тази година международният фестивал "Софийски музикални седмици" ще бъде открит в навечерието на Деня на славянската просвета и култура 24 май с концерт на Софийската филхармония под надслов "Шедьоври на славянското музикално творчество". Под диригентството на госта от Австрия Йоханес Вилднер ще бъдат представени произведения от български, руски, чешки и полски композитори, а солисти ще бъдат цигуларят Светлин Русев и младата певица Ралица Ралинова.


Двадесет и четири концерта в афиша и още много събития като съпътстваща програма предвиждат организаторите на "Софийски музикални седмици" през 2016 г. Ще бъдат отбелязани 400 години от смъртта на Уилям Шекспир, годишнини от рождението на Моцарт, Клара и Роберт Шуман, Шостакович. Световни премиери ще имат творби от Марин Големинов, Димитър Христов, Стефан Драгостинов, Николай Стойков, ще прозвучат и много премиерни за България пиеси.

Фестивалната сцена ще обедини творческите енергии на много музиканти от България и света. Чуйте повече подробности от програмния координатор Момчил Георгиев в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна