Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:

Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган,  съобщава вестник "Зюддойче Цайтунг".  Двамата държавници ще направят опит да намерят начин за разрешаване на спора, свързан със споразумението между Анкара и Брюксел за бежанците и ще обсъдят свалянето на имунитета на 1/4 от депутатите в турския парламент. 
Съдбата на Гърция отново виси на косъм, пише в заглавие изданието Politico. Причината за драмата са споровете между Германия и Международния валутен фонд относно евентуалното облекчаване на дълга на Атина. Берлин и Фондът може да постигнат компромис по време на срещата на европейските финансови министри във вторник в Брюксел, поясняват от изданието. 
Гръцкият парламент одобри допълнителните мерки за икономии, които позволяват на страната да получи поредния транш от международните кредитори на стойност 5,4 млрд. евро, коментира и "Дойче веле". Приетите мерки обаче бяха посрещнати с протести от обществото.
На своите страници руският "Комерсант" цитира думи на външния министър на Беларус Владимир Макей, който поснява, че страната му не възнамерява да гради отношения с Европейския съюз за сметка на отношенията с традиционните си партньори - Русия и Общността на независимите държави. 
Великобритания ще изпадне в рецесия "заради собствените си решения“, ако гласува в полза на Брекзит, предупреждават от страниците на "Дейли Телеграф" министър-председателят Дейвид Камерън и финансовият министър Джордж Осбърн. 
Полското правителство планира въвеждането на часове в училищата за ролята на НАТО в живота на страната и ползите от членството, пише "Файненшъл таймс".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна