Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Павел Баня имат работещ модел в грижата за децата

Павел Баня
Снимка: kazanlak.com

Общата грижа за децата, където и да са те, по всяко време и преди да са настъпили рискови събития е една от основните политики на общината вече 13 години. При нас основната работа е преди настъпването на лошо събитие за детето, работим за предотвратяване на тези събития, това разказа пред „Хоризонт“ Йорданка Енева – заместник-кмет на община Павел Баня и председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

За изминалата 2015 година възпитателните дела са били само 10, което е намаление в сравнение с предходни години. Нямаме повторено престъпление, ако детето е под грижата на местната комисия, а това е добър индикатор за работата ни, посочи Енева.

Местните деца са участвали в анкетата на УНИЦЕФ „Моят глас е важен“, в която е трябвало да обозначат своите проблеми. Анкетата е показала, че децата са доста информирани за правата си и искат да живеят спокойно, подчерта Йорданка Енева.

Тя обяви, че на територията на общината няма закрито училище, а само 2% от децата не са обхванати от образователната система. В много от селата на общината в училищата учат предимно ромски деца, като се увеличава процентът на завършилите осми клас.

Всяка година се изплащат над 50 хиляди лева от общинския бюджет на студенти от Павел Баня, със средства на УНИЦЕФ е изградена и Работилница за родители.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна