Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образователните платформи – съвременното глобално училище

Снимка: БГНЕС

Новите технологии все повече навлизат в живота на децата. Изключително популярни сред тях са платформите за обучение.

Пламена Тодорова е представител на датска образователна програма Coding Pirates , която в игрова форма учи децата на информационни технологии.

Използваме новите технологии, за да насърчаваме креативността на децата. Това е процес, поради тази причина за един учебен срок се срещаме с децата всяка седмица за по два часа. Движим тези уъркшопи благодарение на доброволци, каза в предаването „Преди всички“ Пламена Тодорова.

Тя обясни, че успешно приключва първия уъркшоп в столично училище. Планират да разширят работата с деца и в учебни заведения извън София.

Иван Господинов е част от най-голямата световна образователна платформа – Кан академия, която вече навлиза и в България. Платформата има 28 милиона регистрирани потребители в 190 държави.

Особеното на тази образователна платформа е, че не се напасва на нито една образователна система. Това не е американска, финландска или друга образователна система. Тя е знанието, да речем по биология, което малко по малко се разгръща. Започваме от най-елементарните единици и след това продължаваме до самия край на предмета, обясни Иван Господинов.

Още за двете образователни платформи и ролята им в процеса на обучение можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна