Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флуар и Бланшфлор преодоляват препятствия

БНР Новини

Флуар и Бланшфлор са главните герои на приказката „Жестокият цар“, която започва още преди те самите да са били родени и следи с любов и грижа какво ще се случи с тях и между тях. Приказката е френска, но действието се развива в Испания, а след това драматичните препятствия внезапно ни отвеждат на изток и все по на изток, та чак до Вавилон. Освен авантюрната и любовно-емоционална история, „Жестокият цар“ разказва и за една действителност на робство, нетърпимост към друговереца, жестоки обичаи, за съдбоносното значение на играта шах и най-вече за силата на приятелството и постоянството.
...Мъчна е твоята работа, Флуар. Да търсиш човек по тая безкрайна земя – е все едно да дириш малко бисерче, което е паднало от ръката ти в морето…
След „Лисица- хаджийка“ на 4 юни и „Младата присмехулница“ на 11 юни, приказката „Жестокият цар“ на 18 юни е третата поред аудиоверсия на приказка на Николай Райнов, която „Радиотеатърът“ ви предлага през юни. В нея участват актьорите: Венцислав Кисьов, Меглена Караламбова, Калина Попова, Румяна Гайтанджиева, Антония Драгова, Александър Притуп, Иван Йорданов, Пламен Дончев и Димитър Иванов. Режисьор: Георги Темелков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна