Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Плевен започва внезапни проверки на качеството на храната в детските градини

Снимка: БГНЕС

Внезапни проверки на качеството на храната в детските градини започва в Община Плевен. 

В началото на днешното заседание на Общинския съвет в Плевен кметът Георг Спартански показа некачествен плод, донесъл му го родител, който обяснил, че тази така наречена круша и една бисквитка са дадени на закуска на детето му в плевенска детска градина. Това предизвика острата реакция на кмета и той разпореди внезапни проверки за качеството на храната:

Има изисквания, които трябва да се спазват стриктно както от доставчиците, така и от тези, които приемат административните ръководители на съответните детски заведения. Не е допустимо хранителни продукти във вида, в който днес ми беше показан, да бъдат предоставени за хранене на децата, защото съм абсолютно убеден, че нито един от директорите на такава градина няма да даде на собственото си дете.

Общински служители и сега осъществяват контрол, но проверките вече ще бъдат:

Без предупреждения, на случаен принцип, за да бъдат под напрежение всички, в добрия смисъл на думата, както доставчиците, така и административните ръководители на детските градини, за да не се отпускат и да си мислят, че общинската администрация ще гледа със снизхождение.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна