Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден изстрел срещу ветераните

Владислав Горанов за пореден път показа, че е достоен последовател на своя предшественик и учител Дянков. Приетите на първо четене без нито един глас „против” промени в Закона за ветераните от войните, бяха безапелационно зачеркнати от главния ковчежник на държавата. Всъщност какво предвиждаха тези промени? Безплатни лекарства без ограничения, които старите воини да получават направо от личния си лекар, и придружителите им да пътуват безплатно в градския транспорт.
Министър Горанов обаче каза своето твърдо „не“! Защо? Ами нямало било пари! Значи за всичко друго в тази държава има пари, а за хората, които са рискували живота си в буквалния смисъл на думата – няма! За нови депутатски коли и повишени депутатски заплати има, а за лекарства на фронтоваците няма! За подпомагане на закъсали футболни отбори има, а за хората, които запазиха Родината в старите й граници – няма!
Според Горанов, гласуваните на първо четене допълнения към закона щели да натежат на бюджета с петнадесет милиона лева годишно. Представяте ли си – цели петнадесет милиона лева! И това на фона на стотиците милиони грешни пари, които плащаме и ще плащаме на американските тецове, на фона на милиардите, които вземаме назаем и които бързо изчезват в незнайно чии джобове, както изчезва вода в сух пясък (извинете за шаблонното сравнение).
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна