Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Великов: Има глад за българщина

Летище Варна посреща туристите с  80 фотографии, които се взират в богатството, красотата и самобитността на България. Фотоизложбата е на непрофесионалния фотограф Асен Великов и се реализира в рамките на проекта  „Различната България“. От първоначалните 5-6 хиляди фотоса, заснети през последните две години, са били отсети 500, а от тях семейният съвет е избрал финалните 80, разказа пред "Хоризонт" Великов, според когото това е друг поглед към България. Той предположи, че туристите ще търсят тази България от снимките да я видят реално и няма да ги интересува само ол инклузивът. Планира се изложбата да гостува в Бургас и Пловдив.

Асен Великов и Таня ВеличковаЛазаровден в Бистрица е събудил любовта на Асен Великов към фотографията и към това да документира българския фолклор:

Снимам всички ритуали, всичко самобитно, което определени групи се опитват да възродят, защото има глад за българщина.

Асен Великов сподели още, че постоянно му звънят хора от различни краища на страната и присъства на много подобни събития. Той е участник и в други родолюбиви инициативи като „Пътуващо читалище“ и „България в четири сезона“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна