Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Това лято МВР командирова 730 полицаи по морето

| обновено на 02.06.16 в 15:29
Снимка: БГНЕС

730 полицаи ще бъдат командировани това лято по морето. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Вече са взети мерки за сигурност по родните летища. Това стана ясно след среща на ръководството на МВР с посланици на държави, чиито граждани почиват у нас.  

И това лято МВР ще командирова полицаи от цялата страна в черноморските ни курорти в началото на летния туристически сезон. Заради големия брой туристи, който се очаква тази година, служителите, изпратени от вътрешността на страната, ще бъде по-голям.

730 служители ще бъдат командировани в районите на Черноморието, потвърди и вътрешният министър Румяна Бъчварова, като допълни, че:

Мерките, които прилагаме, са съвместни патрули с полицаи от други държави като Румъния и Чехия, а през зимния период имаме и добър контакт с гръцките колеги. Продължаваме и с тази практика. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че предстои поставянето на информационни табели по плажовете у нас, на които да има телефон за денонощни сигнали от страна на туристи:
24 часа, седем дни в седмицата, за да може при нередности на плажа също да бъдем незабавно сигнализирани.

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни защо са взети допълнителни мерки за сигурност на летищата у нас:
Това е начин, по който се обезпечава сигурността на гражданите. Редно е всички автомобили, които влизат в региона на летището, да бъдат предварително проверени дали не превозват някакви съмнителни пакети.

Подробности чуйте в репортажа на Николай Христов в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна