Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Ангелов: ЕС не може да улови темпа на развитие на обществото и то в глобален мащаб

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимерманс усеща, че това е частично решение, но смятам, че той греши много, защото с такива счетоводни сметки и половинчати решения няма как да се реши тази криза. Това заяви за "Хоризонт" в предаването "Нещо повече" политологът Борислав Ангелов по повод казаното от заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, който направи комплимент на Турция и Гърция, благодарение на които, според него, "сега на ден преминават около 50 човека и никой не се дави. Нека не подценяваме това голямо постижение".

Според Ангелов Европейският съюз показва и демонстрира в последните 26 години пред две големи кризи, че той не може да реагира и всичките му механизми се свършват.
ЕС реагира изключително непоследователно и след събитията, а той трябваше да бъде съюз на бъдещето, а той се оказа, че е съюз, който не може да улови темпа на развитие на обществото и то в глобален мащаб.

В Съюза се наложиха едни лидери, които мислят мандатно – няма лидери, няма хора, които да гледат напред, 
подчерта още политологът, който сподели, че бежанските облигации, за които говори Тимерманс са по-скоро един сигнал, че ЕС няма средства.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна