Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Златев: Отстранени са неяснотите около мисията на европрокурорите

| обновено на 03.06.16 в 10:46
Огнян Златев

Пречките пред европроверката на българската прокуратура са премахнати. Идеята и целта е да имаме готов доклад към края на тази година, а съобразно експедитивността на двете страни, изводите от този доклад биха могли да влязат и в редовния доклад за напредъка на страната ни в областта на правосъдието, който излиза през януари. Това обяви за "Хоризонт" ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев по повод направените уточнения по внезапно отложената мисия на европейските прокурори от Германия, Холандия, Испания и Великбритания.

Златев открои като причина за отлагането единствено доизясняване на абсолютно технически детайли от параметрите на заданието, тъй като то е комплексно. На координационната среща са били изяснени недоизяснените детайли, увери той.

На въпрос защо прокурорите ще пристигнат едва в края на месеца, Огнян Златев отговори, че посещението им трябва да се съобрази и с качеството им на действащи магистрати. Планират се няколко посещения.

Въпрос на договорка между двете страни е при каква публичност и конфиденциалност ще премине мисията, обясни още Огнян Златев. 

Интервюто на Силвия Великова с Огнян Златев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна