Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 60 трудови злополуки са регистрирани в Сливенско през 2015 г.

Снимка: Радио Видин

63 злополуки на работното място са регистрирани в област Сливен през 2015 година. 61 от злополуките по време на изпълнение на служебни задължения в Сливенска област са признати за трудови, съобщи директорът на Инспекция по труда Ирена Иванова. 50 от тях са станали на самото работно място - по време и по повод на извършваната работа. Две са трудовите злополуки със смъртен изход, при катастрофа. До момента няма пострадали с определена инвалидност от ТЕЛК.

Подхлъзвания, спъвания и падания са най-честа причина за злополуките във всички сектори - от промишлеността до работата в офиси. Голяма част са заради непочистени през зимата улици или инфраструктурни нередности.

Има слабо намаление на трудовите злополуки, в сравнение с предходната година, когато те са 66. Изненадващо, най-голям дял в трудовите злополуки има сферата на държавното управление - 11, следват ги злополуките при производството на текстил и облекло, които са 10. В образованието трудовите злополуки са 7, по 5 са станали в сферата на търговията, здравеопазването и производството на хранителни продукти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна