Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет във Варна въвежда задължително обучение за реакция при терористична атака

Снимка: БГНЕС

Медицинският университет във Варна въвежда от есента задължително обучение за реакция при терористична атака, съобщи професор Красимир Методиев. Обучението ще бъде едноседмично, допълни проф. Красимир Методиев, който е почетен консул на Израел у нас.

Предвиждаме веднага след завършване на настоящия уъркшоп да седнем, един наш екип вече, български, да пристъпим към издаване на един учебник по координация, организация на действията по време и след терористичен акт, тъй като това са много аспекти. Съвсем по различен начин би се реагирало при взрив, при химическо оръжие, при биологично оръжие.

От утре до 9-и юни в Университетската болница "Света Марина" в морската столица ще се проведе Третият международен семинар по антитероризъм с участието на девет водещи специалисти от Израел. По време на обучението на хеликоптерната площадка в здравното заведение започва практическо учение по антитероризъм. Варненските специалисти  ще са в основата на създаването на национален екип, който ще извършва обучение по антитероризъм в цяла България.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна