Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданските организации като партньори срещу тероризма - във фокуса на форум в "Червената къща"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цялата ни дейност е насочена към взаимодействието между гражданските организации и политиците, за да могат законите да отговарят на интересите на гражданите. Не политизираме процеса, а отстояваме интересите на гражданите. Това обяви в предаването „Преди всички“ Катя Колева, директор на Института за социална интеграция преди международната конференция „Партньорство в противодействието на тероризма: Ролята на организациите на гражданското общество и социалните медии". Проявата е в Центъра за култура и дебат ‚‚Червената къща”.

Блогърът Николай Паунов, който нашумя с позицията си по време на антитерористичното учение, заради което бе отцепен периметърът около НДК, граждани се оказаха в неговия обсег и бяха задържани, сподели пред „Хоризонт“, че колкото повече се връща към ситуацията, толкова по-смислено му се струва написването на текста. Относно днешната конференция той заяви:

Правим това събитие не за да експлоатираме някакъв вид дефицити в капацитета, а да подпомогнем с експертиза от европейски граждански организации.

Двете гледни точки чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!