Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Dexter и Моисей представиха последния си проект - "Тя"

Dexter: Музиката дава кислород, тя е единствената доказана магия

Има още хляб и ноти да ядем, ама шило в торба не стои, ще има и БГ пробив - рано или късно, смята композиторът

Снимка: FTS
Васко Иванов – по-известен като Dexter, и Моисей бяха специалните ни гости този понеделник. Въпреки големия зъбобол Моисей успя да се включи в минутките ни за българска музика, макар и по телефона, за да ни разкаже за новия проект озаглавен "Тя".

На въпроса има ли конкретна "тя", за която е писана песента отговора бе особено положителен. Не само, че конкретна дама е била вдъхновение за проекта, но е вдъхновение и за предстоящи такива. Дали тя обаче е близко до сърцето на Моисей и днес, не се знае, Декстър пък допълни, с разказ за създаването на песента, в който ни сподели, че бийтът първоначално е бил направен за певицата Сантра, която днес се изяжда от яд. Посмяхме се на това изказване и веднага потърсихме и самата нея за да ни потвърди или опровергае предположението/твърдението. Всичко това разбира се остана в кръга на шегата, от който излязохме неусетно завихряйки се в сериозни теми, които бяха и повод на дискусия до края на предаването. Основната от тях бе качествената музика, качествената и комерсиалната музика у нас. Полемика се завъртя около въпроса изключват ли се взаимно те и провокира не малко размисли и от страна на Сантра, Декстър и водещата. Разбира се през цялото време не пропускахме поздравите, които феновете пишеха на фейсбук страницата, както и въпросите които задаваха.

Декстър подгря аудиторията с обещанията за много нови проекти от него, както за България, така и за извън нея. А обичайното блиц интервю протече както обикновено с доза смях и 100% истински отговори, които вече можете да намерите във видеозаписа на фейсбук страницата на предаването "Пожелание с послание".

Приятно слушане на целия разговор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна