Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция оглави класирането в група "А" на Евро 2016

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция и Швейцария направиха 0:0 на стадиона в Лил в един от двата последни мача от група "А" на Евро 2016 и по този начин "петлите"  оглавиха класирането. Двубоят беше 50-и за техния треньор Дидие Дешан, който видимо бе доволен след последния съдийски сигнал. "Хиксът" задоволяваше предварително и двата тима и те се постараха да не си развалят настроението в процеса на срещата.

В същото време в Лион Албания сътвори историческа първа победа при първото си участие на финали на европейско първенство срещу предварително сочения за фаворит тим на Румъния. Историческият първи гол за "орлите" отбеляза с глава Армандо Садику в 43-та минута. Като цяло инициативата имаха северните ни съседи, които веднъж уцелиха и гредата, но по-чистите голови положения бяха за албанците. 

Така в крайното класиране в групата застана Франция със 7 точки, пред Швейцария с 5, Албания - 3 и Румъния - 1 т. "Петлите" и "часовникарите" вече са първите осминафиналисти на Евро 2016, а Албания ще чака изиграването на всички мачове, за да разбере дали ще се нареди сред най-добрите четири трети отбори в своите групи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени