Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Колко си хубав" е номиниран в две категории на Международния фестивал в Мадрид

Късометражният филм "Колко си хубав" отива на Международния филмов фестивал в Мадрид. Номинациите са две – за най-добър късометражен, чуждоезичен филм и за най-добра главна мъжка роля в същата категория за актьора Роберт Радев. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “12+3“ режисьорът на лентата Христо Порязов:

“Колко си хубав“ разказва една лична и много човешка история на едно 16-годишно момче, което избира любовта пред това да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. Момчето започва да чати в интернет платформа. Запознава се с един доста по-голям мъж от него. Те решават да се видят и в крайна сметка това се оказва неговият баща. Това е една шокираща история, която обаче е част от живота. Ние направихме този филм като стъпка за разбиване на анонимността, която е навсякъде и принуждава много хора да не бъдат себе си. Това е едно послание към хората да не се страхуват от нищо и да бъдат наистина такива, каквото са.

Доста български актьори са отказали да играят главната роля във филма, обясни Порязов:

Тава е, може би, защото се стреснаха от самия образ и ситуацията на характера на героя. Почувстваха се малко неудобно и отказаха. Роберт не е актьор и за първи път влиза в тази роля. За него това беше шок, но той се справи страхотно и ето, че в Мадрид оценяват неговия труд.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени