Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два пъти повече нуждаещи се ще могат да се възползват от услугата „Личен асистент" в Плевен

Снимка: Радио Видин

В Плевен два пъти повече нуждаещи се ще могат да се възползват от услугата „Личен асистент", след като държавата отпусна допълнително 375 хиляди лева за грижи за хора с увреждания и самотни възрастни. Общо парите в Общината по социалната програма възлизат на близо 800 хиляди лева.

Близо 230 са подадените до момента молби за ползването на социалната услуга в продължение на 18 месеца. Как ще бъдат разпределени допълнителните средства, обясни за "Хоризонт" заместник-кметът Стефан Милев

Нашата идея е да бъдат подсигурени повече часове за личен асистент, защото интересът там е най-голям или в първите девет месеца ще имаме възможност за около 30 лични асистенти и във вторите девет месеца за около още 30 лични асистенти, тоест около 60-65 човека ще могат да се възползват от услугата "Личен асистент", които трябва да гледат собствените си деца или близки, които не могат да се обслужват самички.

Екипът, който извършва оценката на всеки един желаещ е доста качествен и смятаме, че наистина ще бъдат избрани най-нуждаещите се. Община Плевен ще направи максималното, за да може да се възползват повече хора по тази програма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени