Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полша - Португалия е първия четвъртфинал на Евро 2016

Полша ще играе срещу Португалия на четвъртфиналите на Евро 2016 във Франция след победите на двата отбора на осминафиналите съответно срещу Швейцария и Хърватия. Четата на Левандовски трябваше да премине през рулетката на дузпите срещу "часовникарите" след 1:1 в редовното време и след продълженията. Якуб Блашчиковски в 39-та минута откри за Полша, но след фамозен гол на Джердан Шакири със задна ножица в 82-та минута тимът на Владимир Петкович изравни. Виртуозното изпълнение на Шакири, което може да се превърне в попадението на шампионата, обаче не можа да свърши работа на швейцарците след като Гранит Джака при дузпите прати топката извън очертанията на вратата.

Съперник на Полша на четвъртфинала в Марсилия ще бъде Португалия, надхитрила Хърватия с гол в продължението на Рикардо Куарешма в 117-та минута. Редовното време завърши 0:0 като "шахматистите" определено контролираха събитията на терена, докато "мореплавателите" бяха наблегнали на внимателна игра без рискове и разчитаха предимно на контраатаки. Когато нещата отиваха към 11-метрови наказателни удари, Перишич уцели гредата, а при последвалата контра на Португалия Кристиано Роналдо беше изведен на стрелкова позиция, ударът му бе париран от противниковия вратар, но връхлитащият Куарешма с глава изпрати него и сънародниците му в рая.

Третият четвъртфиналист е Уелс, който в британска мъка и блъскане на топката, излъга Северна Ирландия с 1:0. Единственото попадение отбеляза Гарет МакОули в собствената си врата в 75-та минута, "засякъл" отличен пас на Гарет Бейл отляво.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна