Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Brexit и Видовден – между редовете

БНР Новини
Валентина Миланова в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Мария Христова

Какво се случва, когато светът се превръща в Brexit и всеки има мнение по въпроса, попитахме в „Понеделник. На чисто“ магистъра по икономика и право от Бъкингамския университет Валентина Миланова.
Колко е трудно да се ориентираме в потока от информация и дали наистина съществува шанс за прогнози и анализи в свят, изпълнен с несигурност? Какви са юридическите и икономически последствия от Brexit и какво революционно има в дисертацията на Валентина Миланова по темата? Кои са неверните цифри и статистически данни, тиражирани по повод на референдума и има ли шанс за обрат в ситуацията? Какво да очакват чуждестранните студенти и работещите на Албиона, както и кой е най-краткият път до икономическото обединение на Европа чрез разделението ѝ? – чуйте отговори на тези и други въпроси в звуковия файл.






СнимкаВ навечерието на Видовден и броени дни след като светът стана Brexit обръщаме поглед и към Балканите с коментара на журналиста от БТА Райна Асенова.
Отправките към десетдневната война, наричана Словенска война за независимост през 1991, свързани и с днешния ден, както и трите години след ратифицирането на споразумението между Сърбия и Косово за нормализиране на отношенията, отвеждат разговора в дълбочина и в кратък исторически план.
Ще се забавят ли преговорите за членство в ЕС на останалите извън него Балкански държави и доколко ще има ескалация на напрежението от страна на националистични партии и групировки? – чуйте отговори на тези и други въпроси в звуковия файл в „Понеделник. На чисто“ с водещ Мария Мира Христова.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени