Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вавринка се измъчи срещу американски тинейджър на старта на "Уимбълдън"

Стан Вавринка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стан Вавринка среща доста сериозни трудности в началото на мача с американския тийнейджър Тейлър Фриц, но в крайна сметка успя да го прекърши със 7:6 (4), 6:2, 6:7 (2), 6:4, за да се класира за втория кръг на тенис турнира от Големия шлем – "Уимбълдън" в Лондон. Поставеният под номер 4 швейцарец беше доста далече като ниво от най-доброто, което може да направи на корта, а грешките на корта бяха нетипични за него. Но опитът и отличният бекхенд с една ръка сложиха край на дебюта на "Уимбълдън" за 18-годишния Фриц. Фриц, най-младият състезател в схемата, създаде нерви на Вавринка в първия сет, като на два пъти го постави в комични ситуации на началната линия. В тайбрека обаче една довйна грешка на младока даде предимство на Вавринка.

След лесно 6:2 във втората част, в третата швейцарецът просто не беше концентриран, а непредизвиканите грешки докараха нещата до тайбрек, като там те също продължиха. Видимо гневен на самия себе си, партньорът на Роджър Федерер в тренировките и в националния отбор за купа "Дейвис" заигра много по-добре накрая и измъква победата с 3-1 сета.

Един от фаворитите за титлата при мъжете Анди Мъри не срещна съпротива и спечели в три сета – 6:2, 6:3, 6:4, срещу друг британец Лиъм Броуди в първия кръг. Шотландецът, номер 2 в света, демонстрира самочувствие и с уверена игра спечели за час и 25 минути. Мъри проби на два пъти сервиса на съперника в първия сет, който приключи с 6:2 след 26 минути игра. Вторият се разви по идентичен начин, като шотландецът проби за 3:1 и приключи с 6:3. В третата част Мъри затвори мача след 6:4 и продължава напред, където ще срещне Йен-Хсун Лу от Тайван.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна