Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На чаша шампанско с….“ - Андрей Дреников представя творчеството си в Националния музикален театър

Андрей Дреников
Снимка: Архив

На 3-ти юли, неделя от 17 часа композиторът Андрей Дреников ще гостува на Камерната сцена на Националния музикален театър. На специалния спектакъл той ще се представи във всички жанрове, в които е творил.

В Националния музикален театър за трети път ще се състои спектакълът „На чаша шампанско с ….“. Те се обръщат към хора, които са били в оперетата, вече пенсионери. Първият човек, който гостува, беше Арон Аронов. След това поканиха Мила Паунова – едно прекрасно сопрано. Аз имах щастието да бъда третият поканен. Идеята е поканите да се разширят, да не са само оперетни артисти, а да са както мен – композитори, цигулари, певци, хора от други жанрове, каза в интервю за предаването „Преди всички“ Андрей Дреников.

Той сподели, че концертът ще е едно вълнуващо преживяване, в което той ще разкаже за себе си и ще пее песни от театрални постановки.

На сцената композиторът ще си партнира с Иван Пендачански - акордеон, Младен Тасков - пиано и солистите на Националния музикален театър Олга Михайлова- Динова, Людмила Козарева, Светлана Иванова и Румен Григоров.

Разговорът с композитора Андрей Дреников можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна