Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер: Финал преди финала на Европейското първенство във Франция

Тази вечер: Финал преди финала на Европейското първенство във Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия никога не е побеждавала Италия на големи първенства, завършвайки наравно четири пъти в груповата фаза на Европейско и на Световно първенство. Този факт прави четвъртфинала между двата отбора тази вечер на Евро 2016 още по-вълнуващ.

Повечето специалисти смятат Германия за фаворит. Отборът на Йоахим Льов още не е допуснал гол от началото на първенството. С този състав италианците се представят над очакванията и на осминафиналите елиминираха актуалния шампион Испания.

От началото на шампионата наставникът на Бундестима Йоахим Льов залага на схема с типичен централен нападател в лицето на Марио Гомес. Голмайсторът на Бешикташ му се отблагодари с попадения срещу Северна Ирландия и Словакия. Томас Мюлер още не може да се разпише, но селекционерът го защити от критиките и изтъкна, че футболистът на Байерн (Мюнхен) е много полезен с играта си.

Италианците имат кадрови проблеми и това се отнася най-вече за средата на терена. Антонио Конте няма да може да използва контузения Даниеле Де Роси и наказания Тиаго Мота. Аут заради травма е и крилото Антонио Кандрева. Очаква се при това положение титулярно място да получи Стефано Стураро. Италия ще се осланя на перфектния синхрон между триото от Юве в защита - Бонучи, Бардзали и Киелини, както и на избухванията в атака на Едер и Грациано Пеле.

Още за заряда който носи този мач в кореспонденцията на пратеникът на БНР във Франция Христо Денев


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна