Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиродозащитници: Създаването на спасителен център за диви животни в София е спешна задача

В Клиниката към Спасителния център за диви животни “Зелени Балкани” пристига поредният “пациент” – малък, паднал от гнездото, царски орел.
Снимка: greenbalkans.org


Набира сила идеята за Спасителен център за диви животни в София, каза в "Преди всички" по "Хоризонт" Доля Пипилева, доброволец във Фондация "Дивите животни". Организацията вече е спасила над 600 диви животни и събира подписи под петиция с призив за спасяване на една много важна част от природата.

Първите стъпки са направени. Природозащитниците очакват Столична община да предостави терен. Издържаме се само от дарения и разчитаме само и единствено на работата на доброволци и подкрепата на хората, които се чувстват съпричастни към каузата, каза Пипилева.

Ангажирана съм с отглеждането на самите животни, нямам финансови отговорности, отговори Пипилева на въпроса каква сума годишно ще е нужна за издръжката на такъв център.

Тя смята, че създаването на такъв център е спешно. Основна цел е връщането на повече пострадали диви животни към нормалния им живот. 

Много от тях са жертва на дейността на човека. Лечението на диви животни е специфично, допълни Пипилева.

Тя разказа, че все повече хора попадат на диви животни и не знаят какво да направят. Смятам, че хората ги е грижа и е показателно, че се опитват да постъпят правилно, каза още Пипилева.

Още по темата чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени