Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Няма да подам оставка

Пламен Константинов: Няма да подам оставка
Снимка: БГНЕС
Пламен Костантинов няма да подава оставка, обяви лично треньорът на волейболните национали след завръщането в София. Отборът завърши предпоследен в Световната лига след 8 загуби и една победа, но запази мястото си в елита. Според Константинов отборът е изиграл няколко колебливи мача, но това не е изненада. Самият той не е доволен от всички състезатели.

Кой ми иска оставката? Аз имам договор до 2018 година с федерацията още от миналата година. Да, уговорката ни е да намалим тежестта върху бюджета на федерацията, когато си намеря клубен отбор.

Взехме решение да се направи определено подмладяване, да се направят два отбора и да се даде възможност на около 30 волейболиста, за да видим кой на какво ниво е, на кого можем да разчитаме следващата година, за да се обедини най-доброто в един състав, който да се готви за европейското и за световното през 2018. Не виждам голяма изненада от това, че сме изиграли някои колебливи мачове.

Не трябва да се търси чак такава вина от състезателите. Може би само от мотивационна гледна точка. Дадох им за пример сърбите, от тях никой не отказва националния отбор и никой не иска да почива. Това ни дава добрия пример, който трябва да вземем.

Имахме две лица на всеки един от турнирите - в два мача се борехме, а един го отписахме. Съжалявам за два мача - срещу Полша и Иран, които можехме да спечелим.

Някои външни фактори ще обсъдя с Управителния съвет на федерацията. Ще искам да се вземат мерки, но ще ги обявим, ако ръководството на федерацията прецени. Тези външни фактори влияят лошо на някои състезатели - става въпрос за мениджъри и други треньори, но искам да конкретизирам преди да го уточня с федерацията. Има неща, които са извън рамките на нормалното и това влияе най-вече на младите момчета.

Най-важните неща са, че Сеганов ще играе в Италия и това е индикация, че и те са видели качества в него. Това е един от плюсовете на лигата като цяло. Бранимир подписа в "Равена", разговори се водят за Розалин Пенчев, който показа потенциал и характер и се надявам също да отиде в Италия. Това са хубавите неща от лигата и една от целите - тези момчета да играят в хубави първенства при добри треньори.

Имахме най-лошата програма от всички - нямахме домакинство, а срещнахме руснаци, американци, два пъти сърбите. Да загубиш от първите 8 отбора в света не е нелогично. На тръгване намекнах, че не трябва да става същата история като с футбола - бихме Португалия в контрола и настана една еуфория. После се върнахме в действителността. Предупредих, че не трябва да ни обхваща еуфория. Но не сме чак толкова далеч. Липсваше ни увереността накрая и поне 10 гейма ги губим по един и същи сценарий, което не е случайно. Може би сме разчитали само на един човек, което също не върви.

Има два-трима състезатели, които са на световно ниво и уговорката ни е за догодина да се върнат и да играят. Става въпрос за центрове на световно ниво като Николай Николов и Теодор Тодоров. Теодор Салпаров също е вариант, който също е отворен. И това може да е достатъчно да се борим с големите, заяви Пламен Константинов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени