Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР ще търси европейски средства за ремонт на детския лагер в Говедарци

Александър Велев: Базата на БНР в Говедарци е типичен пример за безстопанственост

Снимка: Красимир Мартинов


Базата на Националното радио в Говедарци е в окаяно състояние, въпреки последния ремонт, извършен преди 4 години, за който е похарчена значителна сума, това показа репортерска проверка.

След ремонта базата в Говедарци приема два детски лагера и е затворена с обяснението за големи разходи. Веднага след това започват и проблемите.

Почти всички бунгала, в който преди години лагеруваха деца, в момента са опасни за здравето заради некачествената работа на фирмата, която е изпълнила поръчката. От покривите тече вода директно в стаите, стените са почернели от мухъл, а вратите са издути. И всичко това на фона на изцяло новите  санитарни възли, чисто новите матраци, които също са подгизнали от водата. Съвсем логично изниква въпросът - кой и защо не е потърсил сметка на фирмата-изпълнител за свършената или може би несвършената работа.

Генералният директор на БНР Александър Велев инспектира базата в Говедарци и определи състоянието й като пример за безстопанственост. Той обеща да търси средства за ремонт и реновиране:

Ще търсим средства по европейски програми. За деца винаги трябва да се намират пари, за да могат да се радват на тази хубава природа. Това е едно от най-хубавите места в България. Ще намерим пари. Но това трябва да се направи наново, т.е два пъти ще се плати за едно и също нещо, което е загуба.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна