Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отказал Купа "Дейвис" заради турнир във Вашингтон

Григор Димитров отказал Купа „Дейвис“ заради турнир във Вашингтон
Снимка: БФ Тенис

Григор Димитров отново няма да играе за националния ни отбор в мача-бараж срещу Тунис за оставане във втората група на Евро-Африканската зона на турнира за купа "Дейвис" от 15 до 17 юли. Най-добрият ни тенисист е бил поканен в състава още през март, но е отказал заради започващия на 18 юли турнир във Вашингтон.

Всички сме в топ форма и се надявам за мачовете в Тунис да покажем най-доброто от себе си. Разбира се, те са фаворити, но ние също си имаме нашите шансове. Заминаваме утре, за да сме по-рано там и да се подготвим нормално, за което съм благодарен на БФТенис, че ни осигуриха всичко възможно за подготовката. Сигурен съм, че момчетата ще дадат всичко от себе си и вярвам в успеха, каза Енев.

Капитанът Тодор Енев ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васко Младенов и Александър Лазаров.

Свикнах с отговорността да бъда първа ракета на отбора. Отиваме за победата. Подготовката ни беше перфектна, заяви Димитър Кузманов.


Голямата звезда на Тунис е Малек Джазири, който е номер 60 в световната ранглиста на АТП. Капитанът на тима Адел Брахим ще разчита още на Анис Горбел, Азиз Дугаз и Скандер Мансури.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна