Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Меняйло: Русия не се надпреварва, а планово се превъоръжава

Русия не се надпреварва за въоръжаването в Черно море, а планово се превъоръжава, заяви в интервю за „Хоризонт“ губернаторът на Севастопол и бивш заместник-началник на Военноморския флот на Черно море Сергей Меняйло:

Предположенията, че руският черноморски флот представлява заплаха са неверни. Дори обратното – той е гарант, издържащ фактор за нашите партньори и гарант за мира и стабилността в света. Както казва президентът на Русия, ние сме готови с всички да работим и сътрудничим, но не трябва да ни се налагат чужди условия и представи.

Според губернатора на Севастопол и доскорошен високопоставен руски военен Русия планово се превъоръжава. Меняйло е категоричен, че федерацията не участва в разгръщането на надпревара за въоръжаването в района на Черно море и коментира, че този, който прави това е НАТО.

За възможността за провеждането на втори референдум в Крим, на който жителите му още веднъж да могат да се изкажат за статута, Сергей Меняйло, макар и да подкрепи идеята, каза, че това нищо няма да промени:

Можем да направим, ако после всички признаят Крим за руски, но няма гаранции. И след това ще разказват, че всичко у нас е неправилно. Защо тогава да го правим. Жителите на Севастопол и Крим още преди две години казаха думата си.

Цялото интервю със Сергей Меняйло можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна