Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2016 - за триумфа на победителите и тъгата на победените

Триумфиращият тим на Португалия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атмосферата на стадиона беше прекрасна – с феновете, с емоциите, дори още два часа да бяха играли без да си вкарат гол, щеше да си заслужава. Това разказа за финалния мач на Евро 2016 пратеникът на БНР Христо Денев в предаването „Преди всички“.

Португалците се концентрираха без голямата си звезда. Не съм сигурен дали ако Кристиано Роналдо беше на терена това щеше да се случи, каза още Денев и определи ранното излизане на Роналдо от мача заради контузия като шок за тактическата постройка на Франция.

Сега Роналдо е фаворит за „Златната топка“, 60-70% е вероятността да я вземе, коментира още журналистът, като припомни за конкуренцията между Роналдо и Лионел Меси.

Франция се готвеше за празненства за титла, бяха сигурни, че ще станат европейски шампиони, сподели още впечатленията си от европейското първенство Христо Денев:

Просто не им се получи играта, не падна равен гол за Франция, отделно Португалия играеше много добре в защита, а липсва и големият лидер в отбора на Франция, който да ги поведе.

Този мач беше много специален за Франция. Страната имаше нужда от своите нови герои. Всички казваха, че този отбор е много единен.

От своя страна Иван Градинарски свидетелства, че вече се усеща успокоение и затишие след края на първенството във Франция.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна