Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създадоха Асоциация за защита на длъжника

Снимка: Мария Съботинова

Днес се състоя представянето пред медиите на Асоциацията за защита на длъжника. Председател на асоциацията е Станислав Малчев, който е студент трети курс по право. Пред "Хоризонт" той заяви:

Ние желаем да защитим българските граждани с инициирането на законодателни промени, които да уравновесят иначе видимото неравноправие между длъжник и кредитор. Кредиторът е силно облагодетелстван. Съблюдавайки изпълнението на закона, да бъдем полюс на несъгласието за всички онези неравнопоставени български граждани, които се чувстват измамени.

Николай Колев – Босия, който е един от учредителите на новата асоциация, допълни:

Максимално ще помогнем, като създадем и една постоянно действаща адвокатска кантора, в която хората ще могат да звънят и да задават въпроси, ще получават компетентни отговори и адвокатска защита в съда. В момента, в който направим тази кантора, първоначално няма да бъде безплатно, но телефонът няма да бъде с импулси. Имаме намерение в най-скоро време да направим една фондация, чрез която да финансираме както тази кантора, така и конференциите, които ще правим.

Асоциацията смята да сезира различни институции и да се опита да се свърже с чужди граждани, станали жертва на частните съдебни изпълнители. Очаква се първата кръгла маса на асоциацията да бъде през октомври.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Марта Младенова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени