Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Каракачанов за евентуални промени в кабинета: Вероятно ще бъдат след изборите

Снимка: БГНЕС
Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт, коментира в "Нещо повече" изразеното в интервю за Би Ти Ви намерение от страна на премиера Бойко Борисов за промени в правителството.

До президентските избори едва ли ще се случи нещо значимо, смята Каракачанов.
За да се постави оценка, първо правителството трябва да реши какво иска да направи във втората част от мандата си, коментира той.
Все повече хора разбират, че би трябвало да се работи с по-високи темпове. Трябва да се заложи на прагматизма. Без административна реформа няма как икономиката да тръгне. С огромна чиновническа маса, назначавана най-вече на партийна основа, няма как държавата да върви нагоре. Държавата не трябва да се разглежда като хранилка. Не е нормално държавата да е по-голям работодател от частния сектор. Не може на всеки човек с фирма българският чиновник да гледа като на престъпник, който трябва да бъде проверяван непрекъснато, подчерта Каракачанов.

Той каза също, че ако не се стимулира българският гражданин, а само разчиташ да пълниш бюджета с натиск и затягане на коланите, тогава няма да има резултат.  Каракачанов даде за пример Китай акто държава, която си е поставила приоритетите и си решава проблемите.
Относно президентските избори Каркачанов каза, че ще има общ кандидат на по-широк патриотичен блок. Бъдещият президент трябва да е човек, който има гръбнак и не се гъне пред чужди интереси, подчерта Каракачанов и добави, че името ще стане известно през септември.
 
Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Междувременно министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че няма притеснения дали ще му бъде поискана оставката:
Никога и под никаква форма не съм имал притеснения.
Призиви за оставка на военния министър имаше от БСП и "Атака" миналата година, а в началото на тази, Патриотичният фронт атакува Ненчев заради назначението на заместника му Орхан Исмаилов. Въпреки тези възражения Исмаилов остана на поста.  

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна