Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев остава лидер на ДСБ

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Радан Кънев остава лидер на партия "Демократи за силна България". Той беше отново избран от 15-тото Национално събрание на партията. Кънев беше и единствен кандидат. Атанас Атанасов и Светослав Малинов запазват постовете си на заместник-председатели на партията, но ще има и трети заместник - Димитър Сяров.

Пред "Демократи за силна България" има три пътя, каза Радан Кънев. Това са: запазване на Реформаторския блок в сегашния му вид, радикално скъсване на всички партньорства, както и консолидиране на силата на гражданското общество и на средната класа в силен автентичен нов политически субект, в който ДСБ ще запази организационната си самостоятелност. В името на третия път, каза Кънев, ще се кандидатирам за нов председателски мандат. Факт е, че днес единен Реформаторски блок няма, каза Радан Кънев:

Реформаторският блок в почти всяка една българска община се разпадна в това, което е на национално ниво - конкуриращи се фракции, които се стремят към по-добро позициониране във властта, а не към обща защита на обещанията, които са поели пред избирателите.

В анализа си лидерът на ДСБ посочи, че в сферата на образованието и здравеопазването програмата на "реформаторите" е била изоставена и се изпълняват само приоритетите на ГЕРБ:

Единствено изолираните усилия на министрите Николай Ненчев и Даниел Митов, силно компрометирани от действията на Борисов, ни пречат да кажем, че трябва да свалим доверието си от всички министри, каза Радан Кънев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна