Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международната федерация по волейбол е против отстраняването на руските отбори от Олимпиадата

Международната федерация по волейбол е против отстраняването на руските отбори от Олимпиадата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Международната федерация по волейбол Ари Гаса, както и известни волейболни имена се обявиха против отстраняването на двата национални тима по волейбол на Русия - мъже и жени, от Олимпийските игри, както и спирането на всички руски спортисти за Олимпиадата в Рио 2016.

Ари Граса заяви, че ръководството на FIVB има нулева толерантност към допинга, но не смята, че руските волейболисти имат проблеми с това.

В подкрепа на думите му се обявиха и много големи волейболисти от света, а един от легендите на Бразилия - Жилберто Амаури де Годой Фильо - Жиба заяви:

Разбира се, че трябва да се мисли за справянето с проблема с допинга. Много руски спортисти бяха наказани. Но отстраняването на руските волейболни отбори от надпреварата ще има отрицателно въздействие върху волейбола и ще направи олимпийския турнир по-слаб и по-малко атрактивен, заяви Жиба. 

Повод за подкрепата от страна на световната централа е опасността Русия да остане без нито един спортист на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август. Последните обвинения са, че Министерството на спорта в Русия е прикривало и манипулирало допинг проби на свои състезатели в много дисциплини, а не само в леката атлетика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна