Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за филма "Обич за Гена"

Снимка: архив

На 12-и юли с премиерата на филма "Обич за Гена" беше открит обновеният салон на бившето столично кино "Левски", сега "Сити Марк Арт Център".

Залата се препълни с публика за представянето на документалната лента, посветена на великата българска оперна певица Гена Димитрова, създадена от колегата журналист Димитър Сотиров и племенницата на оперната прима Милена Стойкова. Дори много хора бяха любезно върнати, пренасочени към следващата прожекция, определена за 26-и юли /вторник/. Филмът създава толкова голям интерес, че ще има още и още следващи прожекции. Той създава и голямо удоволствие, защото в него звучат емблематични изпълнения на великата Гена Димитрова, макар и заснети или съхранени с не много високо техническо качество. Защото ще Ви върне в прекрасните спомени, когато сте я гледали на оперната сцена! И защото ще Ви покаже моменти, които не сте виждали. За мен един от най-вълнуващите беше този, когато великата оперна певица Гена Димитрова и великият режисьор Франко Дзефирели получават наградата „Пучини” през 1989 г. в Торе дел Лаго.

В звуковия файл чуйте и отзива на музикалния журналист Ваня Иванова.

Ако не сте имали шанса да бъдете сред първите 400 зрители или ако бихте искали да гледате филма "Обич за Гена" отново, Ви каним да участвате в томбола за билети за прожекцията на 26-и юли. За да се включите, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg до 21-ви юли. Жребият ще изтеглим в предаването "Каста дива" на 24-ти юли от 20 до 22 ч. по програма "Хоризонт" на БНР. Пожелаваме Ви късмет!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна