Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Излиза от печат новата книга за Ървин Ялом "Мама и смисълът на живота"

След два дни излиза от печат книгата "Мама и смисълът на живота" от майстора на жанровата провокация Ървин Ялом. Той вярва, че за един психотерапевт най-важният инструмент е собствената му личност.

Роден във Вашингтон през 1931-ва година, Ървин Ялом е почетен професор от Стандфорския университет, автор на редица уважавани от критиката бестселъри. Той е изключително търсен психиатър и терапевт.

Книгите му са преведени на 20 езика и са продадени в над 4 милиона екземпляра.

"Мама и смисълът на живота" съдържа шест въздействащи истории, чиито герои плуват в замъглените си сънища, минават през отчаянието и страховете си, през скръбта, властта на любовта, копнежа по взаимност, за да се изправят пред вечните въпроси на живота: за самотата и смъртта, за свободата и смисъла на съществуването.

Тези шест истории са фикция, те са измислени от автора и по един прекрасен начин илюстрират основната теория в неговата практика – екзистенциалната психотерапия и диалогичната връзка между пациент и терапевт. Това, което казва Ялом чрез творчеството си и опита си на психотерапевт е, че не е възможно да помогнеш на пациента, ако ти самият не си готов да се разкриеш, казва за новата книга на Ървин Ялом Кремена Димитрова.

Още за книгата "Мама и смисълът на живота" можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.