Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добромир Карамаринов: Решенията на КАС не се коментират, те се изпълняват

Добромир Карамаринов: Решенията на КАС не се коментират те се изпълняват
Снимка: БГНЕС

Решенията на КАС не се коментират, те се изпълняват. Те са задължителни за всички спортни организации. Същото е и с решенията на ИААФ. Руските атлети имаха право, руската страна обжалва решението на ИААФ в Арбитражния съд по спорта в Лозана, той е създаден именно за това и сега сме свидетели на това решение, което както казах е задължително за всички организации, така президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов коментира специално за предаването "На финала"  решението на спортния арбитражен съд в Лозана да не допусне руските лекоатлети за участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Русия обжалва пред съда забраната за участие в Рио, наложена от Международната федерация по лека атлетика заради систематична употреба на забранени стимуланти. От Международната федерация по лека атлетика  заявиха в специално съобщение, че подкрепят решението на арбитража.

Спортните власти в Москва планират да се обърнат и към Етичната комисия на международната федерация по лека атлетика, която не води самостоятелно разследване на случая.

Международният олимпийски комитет все още не е обявил решението си по спорния казус.  Изпълкомът на централата се събира на 24 юли, за да обсъди въпроса.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна