Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антитерористичният закон влиза на първо четене в пленарната зала

Снимка: БГНЕС

Депутатите ще гласуват днес на първо четене изцяло новия Закон за противодействие на тероризма. Текстовете вече получиха одобрение в ресорните парламентарни комисии, като бяха подкрепени от почти всички политически сили, с изключение на БСП. 

"За“ или "против“ антитерористичния закон, това обсъдиха в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" депутатът от "БСП лява България" Иван Иванов и Валентин Радев от ГЕРБ:

Ние не отричаме по никакъв начин необходимостта от такъв закон, предвид увеличаващия се риск от терористична дейност на наша територия, но всичко трябва да се прави малко по-прецизно. Линията между това, което се цели да се постигне, и това, което може да се нарече гражданско право, е много тънка. Това, от което има нужда, е увеличаване на средствата, които се отпускат по бюджетна линия на нашите служби за повишаване на техния ресурс, за да могат да вършат своята работа,
заяви Иван Иванов.


Между първо и второ четене ще бъдат направени промени, където е необходимо. Принципът на този закон е спасяване на човешкия живот и здраве пред останалите дейности. Това прави този закон, аргументира се Валентин Радев.

Цялото интервю с Иван Иванов и Валентин Радев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна