Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА-София се завърна с победа в елита

ЦСКА-София се завърна с победа в елита
Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София се завърна с победа във футболния елит. Момчитата на Христо Янев победиха състава на „Славия“ с 2:0 в първото столично дерби от новото първенство. "Армейците" се наложиха над "белите" с голове през второто полувреме на мача, който се игра на стадион "Българска армия".

Португалското крило на ЦСКА Диого Виана откри резултата в 57-ата минута, а това бе и първи гол в новата Първа професионална лига. Отново Виана бе точен в 77-ата минута. ЦСКА направи и доста пропуски в мача и можеше да спечели сблъсъка с по-убедителен резултат.

Христо Янев - старши треньор на ЦСКА-София: Доволен съм. Играхме много добре, създадохме доста положения и мисля, че зарадвахме многобройната публика, която дойде днес. Не беше много лесно. Славия игра компактно във фаза защита и ни затрудни на моменти. Но всички се раздадоха до край и спечелихме заслужено. Виждам момчета, които се борят, имат желание да показват най-доброто от себе си, което може само да ме радва. Искам да виждам отбор, който се забавлява, радва феновете и побеждава.Всички в отбора се представят максимално добре на тренировките и ми е изключително трудно да избирам стартовите 11.

Александър Тарханов - старши треньор на „Славия“: ЦСКА има по-добри и по-опитни футболисти от нас, разполага с много добри флангови играчи. В първите 30 минути ни беше доста трудно, вратарят ни спаси в някои ситуации. После изравнихме играта и през второто полувреме започнахме добре, стигнахме до положения, но не успяхме да реализираме. За съжаление след това в няколко ситуации допуснахме грешки и получихме голове. Продължаваме да залагаме на млади играчи. Днес Петко Христов се представи добре в централната зона на отбраната, Йомов също беше добре, Митко Буров беше по-притеснен, от неговата зона станаха и двата гола, но той имаше срещу себе си много силен футболист с номер 7 (Диого Виана).(Стефан) Велков ще се завърне в отбора в понеделник. Не знам причината защо го няма.

В първият мач за сезона Локомотив Горна Оряховица и Нефтохимик завършиха наравно 0:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна