Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 жертви в битките за контрол над сирийския град Алепо

Снимка: БГНЕС

Над 500 души и от редиците на бунтовниците и от силите на режима са загинали през последната седмица в битката за контрол над сирийския град Алепо, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Според организацията повече жертви са дали бунтовниците, тъй като сирийската армия има превъзходството на руските въздушни удари.
Според ръководителя на Центъра Рами Абдел Рахман най-малко 130 цивилни също са били убити. По-голяма част от тях са загинали при атаки на бунтовниците срещу контролирани от правителството части на града. Рахман заяви също, че коалицията е на път да прекъсне маршрута за доставки на контролираната от правителството област на града. 
В същото време опозиционната сирийска група Национална коалиция съобщи, че бунтовниците са пробили обсадата на правителствените сили на Алепо. Според базираната в Истанбул група след шест седмици на ожесточени битки бунтовниците са отворили пътя към града. Информацията беше потвърдена и от ислямистката фракция Ахрар аш-Шам в социалната мрежа туитър. 
        

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна