Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна академия в Копривщица развива лидерски умения при деца от нисък социален статус

Снимка: TimeHeroes

Между 20-и и 30-и август в град Копривщица ще се проведе 10-дневна Лятна лидерска академия, в която ще се включат близо 30 деца от нисък социален статус. Целта на Академията е учениците да развият ключови за 21-ви век умения и да се ангажират пряко с решаването на проблем от своята общност.

Това е едно продължение на проект, който част от учениците вече са преминали през изминалата учебна година. Те са развивали свои ключови умения и нагласи, които им помагат както в учебната среда, така и в реализацията след това. Идеята на проекта е те да надградят тези свои умения, да се научат да идентифицират проблеми, които засягат училищната им среда или общността, в която живеят, заяви в предаването "12+4" Деница Москова – организатор на проекта.

За провеждането на академията на организаторите са необходими материали – тефтери, тетрадки, маркери, хартия и др. По тази причина е подета и кампания за дарения, информация за която може да видите тук. Материали могат да бъдат изпратени до ОУ " Васил Левски" в с. Орешене, Ябланица.

Необходими са и финансови средства, тъй като родителите нямат възможност да покрият пребиваването и нуждите на децата в този период.

Още информация чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна