Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Бонева остана осма на Олимпиадата

Снимка: БТА

Българката Антоанета Бонева остана на осмо място във финала на 25 метра малокалибрен пистолет на турнира по спортна стрелба на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Титлата спечели Анна Коракаки от Гърция с резултат от 19 точки в бързата стрелба и 8 в прецизната.

В първите 25 изстрела в бързата стрелба Бонева постигна резултат от 11 точки, който се оказа крайно недостатъчен за място сред първите 4 и борба за медалите. Така българката зае последното осмо място във финала

В спора за титлата гъркинята Коракаки победи германката Моника Карш. Двете проведоха престрелка в прецизната стрелба, спечелена от гъркинята с 8:6. Коракаки поведе с 6:0 и виждаше златния медал, но Карш направи забележителна серия, с която изравни резултата до 6:6. В решителната престрелка Коракаки повали 4 мишени срещу 2 за Карш, което и донесе и златния медал.

Отличието е второ за 20-годишната Коракаки от Игрите в Рио след бронза в стрелбата с пистолет на 10 метра.

Бронзовият медал отиде при 47-годишната швейцарка Хайди Дитхелм Гербер, която в директна престрелка победи китайката Чжан Цзинцзин с 8:4.

Ето как пратеникът на Българското национално радио в Рио де Жанейро Теодор Черешев видя състезанието, както и коментарът на Антоанета Бонева: 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна